• English
  • Bosanski

Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. Misija u Bosni i Hercegovini

Vaše povjerenje

Vaše povjerenje u naš rad

Nema projekta bez finansiranja. Raditi naš posao znači oslanjati se na javne donacije. Kroz javne donacije i finansiranje od strane njemačke Vlade na primjer, ili Evropske unije, Ujedinjenih nacija ili drugih strana, mi smo u mogućnosti da finansiramo humanitarnu pomoć i razvojne projekte. Institucionalno finansiranje je indikator za povjerenje koje te institucije ulažu u rad nevladinih organizacija.

U skladu sa našim pravnim statusom, mi smo dužni da se podvrgnemo godišnjoj reviziji koju sprovode nezavisni spoljni revizori. Pošto smo dio njemačke donatorske zajednice, dobrovoljno se podvrgavamo godišnjoj reviziji Centralnog federalnog instituta za socijalna pitanja (DZI) iz Berlina koji ocjenjuje transparentnost našeg finansijskog upravljanja i korištenje doznačenih sredstava. Odgovarajući certifikat koji se izdaje svake godine potvrđuje pouzdanost naše organizacije.

Ako želite da podržite rad Help-a u Bosni, možete donirati novac uplatom na bankovni račun Help-a:

 

Bank: Postbank Essen ,

Bank Code: 360 100 43,
Account no.: 4444 435,
S napomenom „Bosnia“

 

Vaše donacije Help-u – Help Bosnia će biti korištene za:

  1. Hitnu humanitarnu pomoć (npr. zimska pomoć)
  2. Mjere za povećanje prihoda (podrška za pokretanje biznisa)
  3. Podršku interno raseljenim osobama, izbjeglicama i drugim socijalno osjetljivim kategorijama stanovništa (npr. izgradnja socijalnih stanova)

 

Možete nas podržati i tako što ćete postaviti link ka našoj stranici preuzimanjem Help banera u gif-formatu sa  http://www.help-ev.de/service/mit-online-banner-helfen/.

Hvala Vam na povjerenju i podršci!